

AGENDA BOARD OF LIVESTOCK MEETING

June 26, 2018

MT Department of Livestock Board Room #319 301 N. Roberts - Helena, MT

Agenda items may vary as much as one hour earlier or later. Items may be added or deleted up to 48 hours prior to the meeting. Look for changes at www.liv.mt.gov.

10:00 AM CALL TO ORDER Duration 10:00 AM **BOARD ADMINISTRATIVE CONSENT ITEMS:** 10 minutes Approval of Past Meeting Minutes o May 23, 2018 **Bureau Reports** Out-of-State Travel Requests 10:10 AM 50 minutes **OLD BUSINESS** Finance Committee Discussion Personnel Committee Update Personnel Evaluation Update Transition Planning Legislative Audit Update o Brucellosis Performance Update 2018 Financial Audit 11:00 AM 60 minutes LEGAL COUNSEL UPDATE Legal Update from DOL Legal Counsel, Rob Stutz (May require Executive Session) 12:00 PM 15 minutes **RECESS** 12:15 AM **CENTRALIZED SERVICES DIVISION REPORTS** 12:15 PM 10 minutes Livestock Loss Board Report on Livestock Loss Claims

12:25 PM	Predator Control • Update on Activities of USDA-Wildlife Services	10 minutes
12:35 AM	Fiscal Bureau Budget Appropriations Update June 2018 Expenditure Projections June 15, 2018 YTD Budget Status Report Year-to-Date as of May 31, 2018 Revenue Comparison Predator Control Aerial Hunting Payment Allocation	40 minutes
1:15 PM	Milk Control BureauReport on 6/25/18 Board of Milk Control Meeting	10 minutes
1:25 PM	ANIMAL HEALTH & FOOD SAFETY DIVISION REPORTS	
1:25 PM	Milk & Egg Bureau • General Updates (Review of Past Month's Weekly Reports)	10 minutes
1:35 PM	 Meat & Poultry Inspection Bureau General Information on Audit Results Report on Attendance at National Association of State Meat and Food Inspectors Directors Meeting (NASMFID) 	25 minutes
2:00 PM	Veterinary Diagnostic LaboratoryRequest to Hire Board-Certified Veterinary Microbiologist	15 minutes
2:15 PM	RECESS	15 minutes
2:30 PM	Animal Health Bureau	30 minutes

- Statewide Vaccination Administrative Rule Change
- Wyoming Governor's Brucellosis Coordination Team Meeting Report
- Western States Livestock Health Association Annual Conference Report

3:00 PM	BRANDS ENFORCEMENT DIVISION	
3:00 PM	 Brands Enforcement Division Out-of-State Travel Request Request to Modify Position and Hire 	30 minutes
3:30 PM	Comments from the Public on Non-Agenda Items/Comments from Producer Organizations	60 minutes
4:30 PM	Set Date for Next Board Meeting	15 minutes
4:45 PM	Adjourn	